Falafel er bare så utrolig godt! Disse har masse gode smaker i seg, de er sprø utenfor og myke inni. Superenkle og lage er de også!Jeg serverte de med ris, kokte grønnsaker, stekt egg og epletzatziki i dag, men det er heller aldri feil og putte de i pitabrød med masse salat.

Til 3 personer med falafel, trenger du:

  • 1 boks kikerter
  • 5 ss rismel (her kan du også bruke annen type mel)
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts paprikapulver
  • 1/2 ts spisskummin
  • 1 ts salt
  • bittelitt chilipulver
  • bittelitt kardemomme
  • 1 løk
  • 3 fedd hvitløk

Til 3 personer med epletzatziki, trenger du:

  • 200 g yoghurt naturell, Synnøve
  • 1/2 agurk
  • 1 grønt eple
  • 1 fedd hvitløk
  • salt og pepper

Slik gjør du for og lage falafel og epletzatziki:

Skyll kikertene og ha de i en foodprosessor sammen med grovhakket løk, hvitløk, mel og krydder. La maskinen gå til du har en grov masse. Sett den kaldt i minst 10 minutter, men gjerne lenger.

Form små boller og stek de i litt smør. Gjerne med litt sterk varme så du får en stekeskorpe og så ettersteke på lavere varme.

Riv eple og agurk på et rivjern. Klem ut vannet og ha det over i en bolle. Press over hvitløk og bland godt med yoghurt. Smak deg til med salt og pepper.

vegetartandoori
ukas veggis vegetarburger med brød og salat
vegetarianer pai med svarte bønner og mexikansk smak
sunn-grov-mat-vegetargryte