sunn eplekake
sunn eplekake

På søndag skulle dere sett oss. Vi tok nemlig med oss alle tre barna ut på løpetur. Jeg med Amanda i løpevogn og Marius med tvillingene. He he.. Det var ikke få som snudde seg, kommenterte eller smilte til oss for å si det sånn. Det ble 7 km i deilig vær hvor alle sammen koste seg like mye. Amanda veldig fortvila når Pappa løp fra oss, men veldig gøy når han ventet litt lenger borti gata. Målet får vel være og kunne holde følge med han etter hvert 😉

Før vi løp ut lagde Amanda og jeg eplekake for å ha med oss til et vennepar som dessert. Vi eksperimenterte utifra en oppskrift vi fant på nettet og den ble så utrolig god. Med masse epler, deigete konsistens og en smak av kanel ble den akkurat slik jeg håpet. Jeg søtet den med banan og sukrin. Hvis ikke du vil bruke sukrin kan du helt fint bruke vanlig sukker, det er virkelig ikke så mye uansett. Anbefaler da kokossukker eller rørsukker.  Vi serverte med vaniljekesam og kesam lime.

Her har du oppskriften på sunnere eplekake:

Tid: ca 10 minutter klargjøring og 40 minutter steking.

  • 5 epler eller en blanding av epler og pærer
  • 3 ss sukrin gold
  • kanel
  • 4 egg
  • 3 ss sukrin+
  • 3 ss sukrin gold
  • 1 moden banan
  • 250 g mager kesam eller mager vaniljekesam
  • 160 g mel (Jeg brukte 80g havremel og 80g Fibra)
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljepulver
  • 2 ts kanel
  • Hakkede mandler til toppen

Slik lager du sunnere eplekake:

Sett ovnen på 200 grader. Skrell eplene og skjær de i terninger. Nå som det er norske epler å få tak i anbefaler jeg det på det sterkeste. Ha de i en ildfast form og strø sukrin og kanel over. Bland det godt sammen og sett det inn i ovnen mens du lager resten.

Rør sammen alt det våte sammen med most banan og ha i alt det tørre. Finn fram en kakeform som har diameter på ca 24 cm. Smør den med litt smør og strø med mel. Hell i halvparten av røren og fordel halvparten av de myke eplene over. Ha i resten av røren og resten av eplene på toppen. Strø over hakkede mandler.

Skru ned temperaturen på ovnen til 180 grader og stek på midterste rille i ca 40 minutter. Når du stikker en kakepinne i den skal det ikke henge igjen noe røre.

Avkjøl og server med kesam eller is.

Kaken smakte faktisk enda bedre dagen etter da den hadde fått satt seg litt, men det er ganske vanskelig og spare noe..;)

 Tilbake til hovedsiden