Disse rundstykkene er akkurat slik perfekte rundstykker skal være. De er store, saftige, myke, passe grove og utrolig gode på smak. Anbefaler og prøve disse til helgebaksten. Eller hvorfor ikke til kvelds i dag. Det er lite som slår lukten av nystekte rundstykker. Så hvorfor ikke overraske noen du er glad i og som fortjener noe ekstra akkurat i dag 🙂

Til 12 store, perfekte rundstykker, trenger du:

  • 150 g lettkokte havregryn
  • 250 g sammalt hvete, fin
  • 300 g fibra
  • 300 g hvetemel
  • 50 g gjær
  • 3 dl melk
  • 3,5 dl vann vann
  • 0,5 ts salt
  • 1 ss sukker
  • 25 g romtemperert smør eller margarin
  • 100 g mager kesam
  • 1 egg
  • Sesamfrø eller andre frø du liker som topping

Slik gjør du for å lage perfekte rundstykker:

Bland alt det tørre i en bolle. Mål opp vann og melk og rør gjær ut i væsken. Hvis du bruker tørrgjær har du den i bollen med melet istedet. Ha væsken i bakebollen og sett til elting på laveste hastighet eller bruk hendene. Når maskinen har gått i noen minutter har du i kesam  og smør i terninger. La den elte videre. Når det nærmer seg 10 minutter tar du i egget og lar den gå til egget har blandet seg med deigen. Dekk bollen med plast og la heve i 1 time.

Ha deigen ut på et melet bord og del i 12 like store biter. Rull til rundstykker og sett de på et stekebrett med bakepapir. Dekk med et rent kjøkkenhåndkle og la heve i minst 15 minutter, gjerne 30. Sett ovnen på 225 grader.

Pensle rundstykkene med vann og strø på sesamfrø. Stek på midterste rille i 10-15 minutter.

Avkjøl på rist.

Eltefrie Rundstykker til frokost
havremuffins
grove horn med gulrot