Store, saftige havremuffins med masse god smak av blåbær og sjokolade. En perfekt sak og ha med i sekken neste gang du skal på tur! 

De er bakt med havre og grovt mel, har lite sukker, kesam som gjør de saftige og blåbær og sjokolade som virkelig setter prikken over ien. Skal du på tur i påsken anbefaler jeg virkelig å ta med disse i tursekken. Du kan fint lage de dagen i forveien for her hjemme var vi helt enige om at de faktisk var enda bedre (om mulig) etter en natt i kjøleskapet.

Jeg brukte litt proteinpulver med vaniljesmak i, men har du ikke det kan du like godt bruke havremel. De blir akkurat like gode!

Her har du oppskriften på herlighetene. Kos deg, sier jeg bare!

Til 8 store havremuffins, trenger du:

  • 2,5 dl lettkokte havregryn
  • 3 dl melk
  • 200 g sammalt hvete, fin
  • 50 g havremel eller proteinpulver med vanilje
  • 3 ts bakepulver
  • 0,5 ts salt
  • 1 dl sukker (her kan du bruke vanlig sukker eller sukrin gold)
  • 2 dl blåbær (kan gjerne bruke frosne)
  • 50 g hakket mørk sjokolade (jeg bruker alltid 70%)
  • 1 egg
  • 4 toppede ss kesam
  • 8 store muffinsformer

Slik gjør du for å lage havremuffins:

Bland havregryn og melk og la det stå på benken i 10 minutter for og trekke. Bland sammen mel, bakepulver, salt og sukker i en annen bolle.

I havreblandingen rører du inn egg og kesam.

Ha blåbærene i melblandingen. Hvis du bruker frosne må du være rask etter at du har rørt de inn i melet, slik at de ikke tiner og gjør hele muffinsen blå. Ha i hakket sjokolade og rør raskt inn havreblandingen. Rør bare til alt er såvidt blandet.

Sett ovnen på 180 grader. Fyll røren i store, amerikanske muffinsformer og stek på midterste rille i ca 20-25 minutter. Stikk en kakenål i midten for og se om de er ferdige.

Avkjøl på rist.

Eltefrie Rundstykker til frokost
havremuffins
grove horn med gulrot