Vi fortsetter med spiralizeren vår og utforsker nye smaker. I dag ble det søtpotet og squash som fikk leke spaghetti. Med hjemmelagde kjøttboller i tomatsaus ble dette en ny middagsfavoritt!

Det er ikke så vanskelig eller tungvint og lage kjøttbollene selv. Det går faktisk veldig fort. Mens tomatsausen putrer rører du bare sammen karbonadedeig og krydder, ruller til boller og steker, før du har de over i sausen hvor de kan gjøre seg helt ferdige. Mens kjøttbollene godgjør seg i sausen, steker du raskt grønnsaksspaghettien. Hvis du heller vil ha vanlig spaghetti eller pasta kan du heller koke det. Maten bør være klar på under 30 minutter, selv med hjemmelagde kjøttboller og tomatsaus. Prøv selv 🙂

Til 3 porsjoner med kjøttboller og tomatsaus, trenger du:

  • 400-500 g karbonadedeig
  • 1 ts malt koriander
  • 1 ts salt
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ts tørket timian
  • 1 boks hakkede tomater, gjerne med hvitløk
  • 1 ss tomatpurè
  • salt og pepper

Slik gjør du for å lage kjøttboller i tomatsaus:

Ha boksen med tomater i en kjele og kok opp. Skru ned varmen, rør inn tomatpurè og la den småkoke mend su lager kjøttboller.

Bland karbonadedeigen og krydder godt sammen. Form små boller og stek i en varm panne med smør. Rist litt på pannen så de snur seg og holder seg runde. Når de har fått en stekeskorpe, legger du dem forsiktig over i sausen. La de småkoke eller trekke under lokk.

Imens koker du pasta eller steker opp grønnsaksspaghettien. Se her hvordan du gjør for å lage squashgetti.

Sommerlig fajitas
foodbowl med svin
squashgetti
gratinert bolognese
restegryte
salat på fat
pytt i panne