Vi lager masse forskjellige pannekaker, vafler, lapper og slike ting her i heimen. Det er så enkelt og slenge i sammen en røre og steke opp det du måtte ønske. Veldig greit og ha en bolle med røre stående i kjøleskapet også.

Amanda synes det er stor stas og få med seg lapper i matboksen på turdagene i barnehagen og det var disse lappene hun fikk med seg denne uken. Smurt med philadelphiaost og en salamiskive ble det en stor hit.

I denne oppskriften har jeg hatt i søtpotetpurè, noe som smaker utrolig godt. Det gir litt søtsmak samtidig som det gjør lappene ekstra saftige, hvis man kan kalle lapper for det..?

For å lage søtpotetpurè koker du rett og slett bare søtpotet møre og moser med en stavmikser. Enkelt og greit. Poteten kan koke mens du rører sammen de andre ingrediensene. Du kan gjøre det samme med gulrot, hvis du heller vil ha det.

Lappene er helt grove og inneholder proteiner i form av cottage cheese, gresk yoghurt og egg. Prøv de i dag du også 🙂

Til 1 stor bolle med søtpotetlapper, trenger du:

  • 1 søtpotet, kokt og most med stavmikser
  • 2 dl lettkokte havregryn eller havremel
  • 2 dl sammalt hvete, fin
  • 2 ts bakepulver
  • 1/2 ts salt
  • 4 egg
  • 1 banan, helst godt moden
  • 2 ss cottage cheese
  • 2 ss gresk yoghurt eller kesam
  • 2 dl melk

Slik gjør du for å lage grove lapper med søtpotet:

Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og sett den på full guffe til du har en glatt røre. Du kan også blande det tørre for seg og bruke en stavmikser til og mikse cottage cheese, kesam, banan, egg, søtpotet og melk. Bland så alt sammen i det tørre.

La røren svelle i noen minutter før du steker. Ha litt smør i panna og stek på middels varme. Legg de over på en rist med et rent kjøkkenhåndkle over.

pannekaker med søtpotet
grove vafler med eple og gulrot
pannekaker med proteiner