Saftig sjokoladekake med syrlige bær

Når mitt kjære tantebarn fylte 10 år måtte vi selvfølgelig lage en kake. Ettersom hun er glad i sjokolade, falt valget på sjokoladekake. Jeg hadde lyst til å prøve noe nytt så jeg fylte sjokoladekaken med jordbær og bringebær. På toppen hadde jeg en veldig god sjokoladeglasur. I bunnen brukte jeg mager kesam istedet for smør, noe som gjør kaken både saftig, men også litt magrere enn andre kaker. Kaka ble så god at vi ble litt bekymret for at det ikke skulle bli igjen noen rester til dagen etter.

Til sjokoladekakebunnen trenger du:

  • 4 egg
  • 2,5 dl sukker
  • 2,5 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 3 ts vaniljesukker
  • 3 dl kesam, gjerne mager
  • 1 dl kakao

Fyll til sjokoladekaken:

  • 100 g frosne bringebær
  • 100 g frosne jordbær
  • 2 ss melis

Glasur til sjokoladekaken:

  • 250 g melis
  • 50 g smør
  • 1,5 ss kakao
  • 1 ts vaniljesukker
  • 3-4 ss sterk kaffe

Slik lager du sjokoladekake med syrlige bær:

Ta bærene ut av fryseren slik at de kan tine. Sett ovnen på 200 grader. Ha egg og sukker i en bakebolle og kjør maskinen til du får eggedosis. Sikt i hvetemel og kakao. Rør inn kesam. Hell røren i en smurt form med ca 23-25 cm i diameter. Stekes midt i ovnen i ca 30 minutter. Sjekk med en kakenål at den er gjennomstekt. La den avkjøle seg helt før du deler den i to.

Når bærene har tint moser du dem sammen med en gaffel og rører inn melis. Fordel det over den ene delen av kaken, men ikke ta det helt ut til kanten, da vil det tyte utenfor. Legg på den andre kakedelen.

Bland sammen melis, kakao, vaniljesukker og smeltet smør. Ha i kaffe litt etter litt til du får en smørbar konsistens. Den vil stivne når den står litt så det er viktig at du lager den før rett før du skal smøre den på kaken. Smør glasuren på kaken med en kniv eller lag mønster slik jeg har prøvd meg på. Må nok øve litt til bare…

Andre kake- og dessertoppskrifter:

sunnere fastelavensboller
hjemmelaget-mandelsjokolade-julesjokolade julemarsipan