Denne uken har vi hatt det jeg kaller for resteuke. Det vil si at målet er at vi ikke skal handle noe før helgen, men bruke det vi har i skap, kjøleskap og fryser for å lage alle måltider. På den måten blir det veldig sjeldent kastet noe mat her i huset.

I går fikk vi besøk av Onkel Mats med begge barna. Hmm, resteuke og middag til 6 personer.. Vi fant lårkyllingfilet i fryseren og i kjøleskapet hadde vi litt pepperoni og diverse grønnsaker. Resultatet ble en kyllinggryte med ris og tomatsaus. Vi syntes den ble så god at den fortjente en plass i oppskrifftsarkivet. Grønnsakene kan byttes ut med det du har og kyllingen kan fint bli erstattet med både svin og okse.

For å lage denne restegryta, trenger du:

  • 700 g kyllingkjøtt
  • 1 paprika
  • 1 brokkoli
  • 1 boks minimais
  • ca 100 g pepperoni
  • 1 sjarlottløk
  • 500 g hakkede eller passerte tomater
  • 1 ss karri
  • 1 ss buljongpulver, kan sløyfes
  • 1 ss paprikapulver
  • salt og pepper

Fullkornsris til 4 personer.

Slik gjør du:

Kok risen etter anvisning på pakken.

Hakk løken og skjær grønnsakene i mindre biter. Del pepperonien i 4 og kyllingen i passe store terninger. Stek løk og pepperoni i litt smør. Ha i kyllingen og stek videre. Bland inn krydderet. Når kyllingen har fått litt farge har du i grønnsakene og blander de godt inn.

Hell over tomatene og la putre i et par minutter. Bland inn den ferdigkokte risen og smak til med salt og pepper,

Server gjerne med godt brød til =)

foodbowl med svin
squashgetti
gratinert bolognese