Deprecated: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in /customers/5/0/2/5klover.no/httpd.www/wp-content/plugins/googleanalytics/tools/class-support-logging.php on line 123 Deprecated: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in /customers/5/0/2/5klover.no/httpd.www/wp-content/plugins/googleanalytics/tools/class-support-logging.php on line 81 Pytt i panne med pølser, poteter og gulrøtter. Nam!

Noen ganger er det greit at det er pappa i huset som står for middag. Utvalget er da litt mindre enn når jeg lager, men jammen kan det bli godt det også! I dag ble det altså pytt i panne fra bunnen av. Dette kan alle klare!

Siden pølser er en stor favoritt hos Amanda, og hos veldig mange barn (og pappaer..), ble det nettopp det i dag. Vi bruker den som heter ekstra kjøttrik fra Gilde, siden vi synes den smaker bedre også inneholder den mindre fett enn vanlig røkte pølser. Noen ganger bruker vi heller karbonader skjært i biter eller strimlet svinekjøtt. Det er bare til å bruke det du liker og har lyst på.

Som tilbehør har vi alltid tomatbønner og stekte egg. Grovt brød med smør er også veldig godt til.

Til 3-4 personer med pytt i panne, trenger du:

  • 5-6 poteter
  • 5 gulrøtter
  • 1 pakke ekstra kjøttrik pølser
  • Egg
  • 1 boks tomatbønner
  • Salt og pepper

Slik gjør du for å lage pytt i panne:

Skrell og skjær poteter og gulrøtter i mindre biter. Varm en panne med smør og stek på sterk varme til du har fått en stekeskorpe. Skru ned varmen og la det surre i 10 minutter. Rør om innimellom.

Skjær pølsene i passe biter og ha de i pannen. Stek videre i 5-10 minutter. Stikk en kniv i en av potetene og sjekk om de er myke. Krydre godt med salt og pepper.

Server pytt i panne med smilende egg og varme bønner.

Enkelt, men veldig godt 🙂

foodbowl med svin
squashgetti
gratinert bolognese