Tenk at det er noe som heter den store pannekakedagen. En perfekt unnskyldning for en pannekakeelsker som meg til å lage nettopp pannekaker til middag. I denne røra har jeg puttet i noen ekstra godsaker slik at de blir både næringsrike og fargerike, og ikke minst, veldig veldig gode på smak.

En fin måte og få i kresne barn grønnsaker på er det også. Med både spinat og gulrot i røra blir det plutselig en fullverdig middag ut av det. Du trenger bare en stavmikser så er det like enkelt som å lage en vanlig røre.

De kan enten stekes som vanlige, tynne pannekaker, eller du kan tilsette 2 ts bakepulver og bruke 2 dl melk istedet for 5 dl og steke de som tykke Amerikanske pannekaker. Like gode er de uansett, både med salt og søtt fyll. Prøv gjerne med skinke, ost, tomat, avokado og ruccola. En stor anbefaling fra min side.

For å lage pannekaker med spinat og gulrot, trenger du:

  • 1 banan
  • 2 never babyspinat
  • 2 små gulrøtter eller 1 stor
  • 4 egg
  • 2 ss cottage cheese og 2 ss gresk yoghurt/kesam
  • 2 dl havremel eller lettkokte havregryn
  • 2 dl sammalt hvete, fin
  • 0,5 ts salt
  • ca 5 dl melk
  • 2 ss chiafrø (kan sløyfes)

Slik gjør du for å lage pannekaker med skjulte skatter:

Bland alt det tørre i en bolle. Skrell og skjær gulrøttene i mindre biter. Ha egg, cottage cheese, kesam, gulrot og spinat i en kjøkkenmaskin, eller bruk stavmikser til det blir en glatt røre. Bland det sammen med det tørre. Stek tynne eller tykke pannekaker i en panne med litt smør.
Kos deg.

foodbowl med svin
squashgetti
gratinert bolognese