Vi har lagt noen hektiske uker bak oss og er forhåpentligvis tilbake for fullt med oppskrifter, turgleder og turmat. Etter noen herlige dager på hytta med fri fra alt hverdagsstress er vi klare for og ta fatt på nye eventyr. Marius sitt starter allerede på torsdag med ny jobb.. 🙂Forrige helg nøt vi finværet sammen med gode venner på tur til den nye DNT-hytta her i nærområdet. Et fantastisk fint sted som vi ble forelsket i alle mann. På turen inn plukket vi steiner og kastet i vannet, mens framme på hytta plukket vi blomster, studerte en marihøne, lagde blomsterkrans og lekte i sola.

Vi lagde selvfølgelig en bedre lunsj på primusen også, lun søtpotetsalat, kyllingfilet og baguette ble absolutt ikke feil. Det er oppskrift på søtpotetsalaten vi deler i dag. Vi hadde strimlet kyllingfilet med masse krydder og baguette ved siden av, men her står du fritt fram til og velge noe annet. Et tips er og toppe salaten med spekeskinke eller bacon.

Noen forberedelser kan du gjøre hjemme på forhånd så blir det litt enklere og det går litt fortere når du har kommet deg ut på tur. Hvis du skal ha kylling ved siden av, slik vi hadde, anbefaler jeg og steke den hjemme, så kan du bare varme den på primusen når det andre er klart.

Til ca 4 voksne og 2 barn med lun søtpotetsalat, trenger du:

  • 2 mellomstore søtpoteter eller 1 stor
  • 1/2 boks mais
  • 1 paprika
  • cherrytomater
  • 1/2 boks mager kesam
  • 1/2 boks cottage cheese
  • 1 ss god sennep
  • Salt og pepper etter smak

Slik gjør du for og lage lun søtpotetsalat:

Skrell søtpoteten og skjær den i små terninger. Kok den i 10-15 minutter. Mens potetene koker skjærer du paprika i små terninger og deler tomatene i to.

Bland sammen kesam, cottage cheese og sennep. Smak deg fram med salt og pepper. Kanskje vil du ha litt mer sennep i også. Bland inn maisen og paprikaen.

Når potetene er møre, heller du av vannet og lar de avkjøle seg bittelitt. Mens du venter kan du varme opp den ferdigstekte kyllingen eller steke bacon hvis du skal ha det. Når tilbehøret er klart, blander du de lune potetbitene inn i kesamblandingen og topper med halve tomater. Så er det bare til og nyte en bedre lunsj ute i naturen 🙂

Turmat havregrøt, skogsbær, kokosmelk og banana
Turmat Lefsepizza-2
havremuffins
suppe på termos