grove nanbrød til indisk mat
grove nanbrød til indisk mat

Da var det altså gjort. Første løpetur etter fødsel er gjennomført. Noe så deilig! Eller, det jeg mener er at det er deilig å være igang igjen, for jeg skal ikke skryte på meg at det ikke var tungt. Jeg fløy ikke akkurat…Meeeen, det ble 30 minutter helt rolig og kroppen kjentes helt topp. Mens jeg var ute og løp stod det brøddeig på benken og hevet, nærmere bestem nanbrød. Det er jo så utrolig godt. Vi skulle ha chicken tandoori (noe som forøvrig ble utrolig godt, så skal legge ut oppskriften snart), og da er det så utrolig godt med nanbrød ved siden av. Jeg byttet ut halvparten av hvetemelet med Fibra for at brødene skulle bli litt mer næringsrikt. Det smakte bare veldig godt, så det anbefales.

løpetur

Her har du hvertfall oppskriften på 7 store nanbrød:

Tid: 30 minutter + 1 time heving og 5 minutter steking. Totalt 95 minutter.

  • 240 g hvetemel
  • 240 g Fibra
  • 25 g gjær
  • 1,5 dl vann
  • 1,5 dl kesam eller yoghurt naturell
  • 2 ss nøytral olje
  • 2 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 1 stort egg
  • Hvis du har er det veldig godt med 1 ss garam masala i også
  • Smeltet eller flytende margarin til å pensle med
  • Hvitløkskrydder og koriander

Slik lager du nanbrød du:

Bland sammen alle de tørre ingrediensene. Hvis du bruker en kjøkkenmaskin kan du blande sammen alt det våte og røre inn gjær. Hell det i melblandingen og la maskinen gå i minst 10 minutter. Hvis du skal kna for hånd kan det være greit og varme melken med kesam til fingervarmt før du rører ut gjæren. Dekk bollen med plast og la heve i 1 time.

Sett ovnen på det varmeste, 250 grader og la stekebrettet stå i mens ovnen varmer seg opp. Del deigen i 7 deler og kjevle ut til ønsket form. Legg de over på et bakepapir. Når ovnen er varm har du brødene over på platen og steker på nest øverste rille i ca 5 minutter. Ta de ut, pensle med smør og ha over krydder. La de avkjøle seg på rist.

 Tilbake til hovedsiden