Snickers må være den beste sjokoladen som finnes. Karamell, salte peanøtter og sjokolade, en uslåelig kombinasjon. Etter mye prøving og feilig har jeg nå kommet fram til en enda bedre variant av den populære sjokoladen.

Med nøttebunn, deilig seig karamell, salte peanøtter, mørk sjokolade og kokos kan det faktisk ikke bli særlig bedre. Det gjør selvfølgelig ikke noe at den er veldig mye sunnere enn orginalen heller;) Husk bare at selv om den er sunnere er det fortsatt mye kalorier i nøtter og mørk sjokolade, så ikke kast deg over hele kaka, men nyt noen små biter og spar noen til en annen dag også. Hvis du klarer…

I oppskriften har jeg brukt både sukrin gold og fibersirup gold for å redusere kaloriene i forhold til vanlig sukker og sirup. Sukrin gold får du i alle dagligvarebutikker, mens fibersirup må du i en helsekostbutikk. Hvis ikke du vil bruke dette, men heller vanlig sukker og sirup anbefaler jeg lønnesirup eller honning og brunt sukker.

Til en liten form med snickers, trenger du:

Bunn:

  • 2 dl mandler
  • 1 dl salte peanøtter
  • 6-7 dadler uten stein
  • 1 ss søtning (sukrin gold, kokossukker, brunt sukker)
  • 2 ss lønnesirup, fibersirup gold eller honning

Karamell:

  • 3 dl vikingmelk, usøtet
  • 60 g søtning, jeg brukte sukrin gold
  • 20 g smør
  • 2 ss fibersirup gold
  • 1 neve hakkede, salte peanøtter

Toppen:

  • 100 g mørk sjokolade, 70%
  • Kokosmasse etter ønske

Slik gjør du for å lage snickers:

Ha mandler og peanøtter i en kjøkkenmaskin. Kjør maskinen til du har en seig masse. Det krever litt tid og at du skraper ned fra kantene innimellom. Ha i resten av ingrediensene og la maskinen gå til du kan forme massen i hånden. Kle en liten form med plastfolie og klem massen godt ut. Sett kaldt.

Bland sammen alle ingrediensene (unntatt nøttene)til karamellen i en dyp bolle du kan ha i mikroen. Sett den på full guffe i 5 minutter. Rør med en skje og sett tilbake i 5 minutter til. Rør igjen og fortsett slik til du har en litt tykkere, brun karamell. Gå ned på minuttene etterhvert så du er sikker på at det ikke brenner seg eller blir for tykt.

Hell karamellen over bunnen og strø over hakkede nøtter. Sett kaldt.

Smelt sjokolade over vannbad og fordel over karamellen. Hvis du er glad i kokos strør du dette over mens sjokoladen fortsatt er varm. Sett tilbake i kjølekapet og la det bli helt kaldt.

Nå er det bare til å skjære i mindre biter og nyte en litt sunnere, og mye bedre snickers. Den smaker også fantastisk godt etter en runde i fryseren. Ta den opp noen minutter før du skal spise den bare 🙂

pannekaker med søtpotet
grove vafler med eple og gulrot
pannekaker med proteiner