Etter 3 uker på Gran Canaria er endelig Mamma og Pappa hjemme igjen! Dette måtte feires med en god middag og masse kos. Amanda var helt i hundre med masse oppmerksomhet fra Mimmi og morfar. Til middag lagde jeg spaghetti bolognese med en liten vri…

Jeg hadde grønnsaker i sausen og gratinerte den med fersk mozarella. Det ble selvfølgelig utrolig godt, og falt i smak hos alle tre generasjoner. Det skulle jo bare mangle med bare godsaker i og toppet med noe av det beste som finnes. Hvem kan vel motstå masse smeltet mozarella????

Siden det er grønnsaker i sausen droppet jeg salat ved siden av, men det hadde selvfølgelig smakt veldig godt til. Om du skal servere til flere enn 5 personer kan du godt ha ferske rundstykker ved siden av også.

Noe som er veldig fint med denne retten er at du kan lage den ferdig på forhånd, gjerne dagen før eller tidligere den samme dagen. Dekk til med alufolie og sett kaldt. Når gjestene kommer trenger du bare toppe den med ost og sette den i ovnen. Slik slipper du og stå på kjøkkenet hele tiden mens du har gjester 🙂

Så til oppskriften…

Til 5-6 personer med gratinert bolognese, trenger du:

  • 600-700 g karbonadedeig
  • 1 løk
  • 2-3 gulrøtter
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 stangselleri
  • 1 liten brokkoli
  • 2 bokser hakkede tomater
  • 1 buljongterning eller 1 ss fond
  • 1 ss pizzakrydder eller basilikum
  • 2-3 ss matfløte eller creme fraiche (trenger ikke dette, men gir en rund og god smak)
  • Fersk mozarella eller revet ost til gratinering
  • Salt og pepper

Slik gjør du for å lage gratinert bolognese:

Hakk løk, hvitløk, gulrot og selleri smått. Fres i en stor panne på middels varme til løken er gylden. Ha i karbonadedeigen og stek videre til den har blitt brun. Hell i tomatene, kok opp og la det småputre i 10 minutter. Ha i buljongterning eller smak deg fram med fond.

Skjær brokkoli i småbiter og ha den i panna. La kjøttsausen koke i noen minutter til, gjerne 10 minutter om du har tid til det. Smak til med salt, pepper og krydder. Hvis du vil rører du inn fløten eller creme fraiche.

Hell alt over i en ildfast form og topp med osten.

Gratiner midt i ovnen på 220 grader i 20 minutter eller til osten bobler og er gylden. Imens koker du spaghetti etter anvisning på pakken.

Server rykende varm med nykokt spaghetti og litt ekstra pepper på toppen.

Sommerlig fajitas
foodbowl med svin
squashgetti
gratinert bolognese
restegryte
salat på fat
pytt i panne