Matskåler, eller foodbowl, i forskjellige varianter har inntatt verden med storm. Ikke så rart, for det er utrolig godt og du kan variere ingrediensene i det uendelige.

I en foodbowl har du valgfrie karbohydrater i bunnen, som ris, nudler, couscous, bulgur osv. Så topper du skåla med proteiner, gjerne fra kjøtt, salat, grønnsaker og det du måtte ønske i små avdelinger på toppen. Når den er servert kan hver og en blande alt sammen og toppe det hele med en dressing.

I dag bestod vår dressing av kesam blandet med barbecue saus. Dette ble en fantastisk god kombinasjon som virkelig bør prøves!

Til 2 personer med dagens foodbowl, trenger du:

  • 1 pakke med revet kalkun eller 1 grillet kylling du river i biter
  • ½ blomkål
  • ½ pose sukkererter
  • ½ boks maiskorn
  • 1 liten boks svarte bønner
  • ½ paprika
  • 1 avocado
  • 2 egg
  • Fullkornscouscous
  • Kesam
  • Barbecuesaus

Slik gjør du:

Lag couscous etter anvisning på pakken. Riv kylling i småbiter og varm i en panne eller varm revet kalkun etter anvisning på pakken. Skjær blomkål i små buketter og paprika i strimler. Stek blomkål, paprika og sukkererter hver for seg i en varm panne og legg til side.

Del avokado i to og skjær den i tynne skiver. Skyll mais og bønner i kaldt vann.

Ha couscous i bunnen av en stor, dyp tallerken eller bruk en vanlig tallerken som jeg har gjort. Fordel alt tilbehøret i små buketter på toppen av couscousen. Stek egg så plommene er helt rennende og legg på toppen av grønnsakene. Ha en klatt med kesam og barbecue saus helt til slutt.

Når du skal spise den deler du egget i biter og blander alt sammen til et eneste stort kaos. Smaker helt utrolig godt når alt er blandet sammen.

Prøv deg gjerne fram med andre kombinasjoner. Jeg vil veldig gjerne høre fra deg om du finner noe som passer bra sammen og som du synes er verdt å dele 🙂

foodbowl med svin
squashgetti
gratinert bolognese