Fajitas er populært i de fleste hjem. I dag lagde jeg en variant med speltlomper, kylling og tropisk salsa. Resultatet ble utrolig bra! Siden jeg brukte tropisk salsa og kremost med mandarin fikk retten en frisk og sommerlig smak. Kanskje noe og prøve en dag i sommer da du forhåpentligvis har spist deg lei på grillmat…

Istedet for og rulle fyllet inn i tortillalomper brukte jeg speltlomper og la det lagvis i en form som en lasagne. Enklere og lage, og like godt. Du kan selvfølgelig heller legge fyllet i lompene, rulle de sammen, legge de tett i tett i en ildfast form og strø ost over. Anbefaler da og heller bruke tortillalefser så du får litt mer fyll i hver.

Servèr retten med guacamole og kesam/rømme. Den perfekte sommermiddagen til hele familien =)

Til 4 personer med sommerlig fajitas, trenger du:

  • 3 kyllingfileter
  • 1,5 paprika
  • 1/2-1 løk
  • 1 pakke cherrytomater
  • 2 ss hjemmelaget tacokrydder eller 1 pose
  • 200 g cottage cheese
  • ca 1/2 glass tropical salsa
  • 5-6 speltlomper
  • 1/2 boks kremost med ananas og mandarin
  • ca 100 g revet ost

Slik gjør du for og lage fajitas i form:

Sett ovnen på 200 grader.

Skjær kylling i småbiter, løk i ringer og paprika i strimler. Tomatene deles i mindre biter.

Stek kyllingen og krydre med tacokrydder. Ha det over i en skål og fres grønnsakene raskt til løken er blank.

Ha litt smør i bunnen av en rund, ildfast form.

Smør kremost på en side av lompene. Legg en lompe i bunnen med kremosten opp. Strø over litt av tomatene, de stekte grønnsakene og kylling. Fordel en stor skje med cottage cheese over og drypp på litt salsa. Gjenta til du har brukt opp alt. Avslutt med cottage cheese og salsa. Topp med ønsket mengde revet ost.

Stek på midterste rille i ca 20 minutter.

Servèr med hjemmelaget guacamole og rømme eller kesam.

Sommerlig fajitas
foodbowl med svin
squashgetti
gratinert bolognese
restegryte
salat på fat
pytt i panne