eltefrie grove rundstykker
eltefrie grove rundstykker

O herlige søndag! Det er noe med søndager altså, og denne søndagen startet så utrolig deilig. Amanda sov ekstra lenge i dag så det ble en rolig start for både store og små. Vi koste oss lenge med frokost som ble nystekte rundstykker med masse godt pålegg. Vi prøvde oss på eltefrie rundstykker i dag og de ble så utrolig gode. Også så enkelt at jeg kunne ligge litt ekstra lenge i sengen, mens Marius fikset baksten. Nå satt jeg riktignok deigen i går kveld så det eneste han måtte gjøre var å få de på stekebrettet og steke de, men de ble både fine og se på og perfekt stekt 😉

Uansett, dette er noe alle klarer. Det tok meg fem minutter og røre sammen deigen i går og det tok Marius fem minutter og gjøre de klare for steking i dag. Etter 30 minutter i ovnen var de ferdige og vi kunne nyte nystekte, grove rundstykker.

For å lage 8 rundstykker, trenger du:

Tid: 7 minutter + 30 minutter steking.

  • 3oo g grovt mel, jeg brukte både havre og sammalt hvete, fin
  • 200 g hvetemel eller Fibra
  • 1 ts salt
  • 1/4 ts tørrgjær
  • 4 dl vann

Slik lager du eltefrie rundstykker:

På kvelden rører du sammen alle ingrediensene. Du trenger ikke kna, bare røre raskt sammen. Dekk bollen med plast og la den stå på benken natten over.

På morgenen bruker du en skje til å ta ut rundstykker på et stekebrett dekket med bakepapir. Sett brettet inn i kald ovn og sett på 200 grader. La de steke i ca 30 minutter, til de er gyllne på toppen.

Så enkelt er det altså. Nybakte, varme, hjemmelagde rundstykker til frokost =)

 Tilbake til hovedsiden