Blåbærpai - smuldrepai med havregryn, mindre sukker og masse blåbær
Blåbærpai - smuldrepai med havregryn, mindre sukker og masse blåbær

Plutselig kom hverdagen kastende over oss med Marius tilbake på jobb og jeg alene med to små. Det går utrolig bra og jeg koser meg hjemme, men bloggen kom litt i andre rekke en liten stund. Hvertfall skrivingen, for matlagingen har ikke stoppet så jeg har mange oppskrifter og komme med framover 😉

Så var det mandag igjen. En helt super helg med familie og gode venner er over. Sommeren kom plutselig tilbake og dette måtte jo bare nytes. Fullt hus med mange barn, grillmat og lek ute til langt utover ettermiddagen ble en fantastisk avslutning på uka.

Med en ny sesong av 71 grader nord på skjermen og denne nydelige blåbærpaien i hendene har vi startet den nye uka på best mulige måte. Rart og tenke på at jeg var på intervju til dette programmet for noen år siden. Synd det stoppet der, eller.. kanskje ikke. Er nok rimelig tøft det de er med på.

Vi var selvfølgelig ute på blåbærtur når blåbærene bugnet rett borti skogen her. Derfor har vi deilige antioksidanter i fryseren og noen av disse havnet i denne litt sunnere smuldrepaien. Jeg har brukt sukrin gold fordi jeg synes den er så god, men du kan fint bruke vanlig sukker hvis du vil det istedet, helst da rørsukker. Med mindre sukker og mindre smør er dette et bedre alternativ enn vanlig pai. Jeg serverer den lunken med kesam lime eller vanilje til. Hvis du skal ha den til kveldsmat slik vi hadde i dag anbefaler jeg og blande kesamen med cottage cheese for en mer mettende variant.
Utrolig godt er det hvertfall og du har den ferdig på bare 30 minutter 🙂

Til 2 porsjonsformer eller en liten ildfast form med pai, trenger du:

Tid: 10 minutter + steking. Totalt 30 minutter.

  • Blåbær
  • 25 g temperert smør eller margarin
  • 1,5 ss sukrin gold eller rørsukker
  • 0,5 dl havregryn
  • 0,5 dl Fibra (grovt hvetemel)
  • Litt salt og vaniljepulver
  • Hakkede mandler eller andre nøtter etter ønske
  • Kesam lime eller vanilje til servering.

Slik lager du blåbærpai:

Dekk formen med blåbær. Hvis de er frosne kan du la de tine litt mens du lager resten. Ha over litt vaniljepulver. Bland sammen smør og resten av ingrediensene til du får en smulete masse. Det er best og bruke hendene. Smuldre det over blåbærene. Jeg synes det er veldig godt med litt hakkede mandler på toppen. Sett paiene inn på 200 grader, midterste rille og ca 20 minutter. Den skal være gylden på toppen og blåbærene skal boble litt opp. La avkjøle i ca 30 minutter og nyt 🙂

Vel bekomme =)

 Tilbake til hovedsiden