Denne gryta er en av favorittene til mine 2 små. Det er ikke så rart for den smaker kjempegodt! Det går alltid noen skjeer med gryte til mor som mater også..

Den er veldig enkel og lage, men krever litt tid ettersom den skal koke i ca 25 minutter tilsammen. I gryta kan du bruke det du har av grønnsaker. Jeg hadde blomkål i kjøleskapet denne gangen, men jeg har brukt både erter, brokkoli og grønne bønner tidligere med like stort hell. Jeg lager alltid en stor porsjon siden denne går ned på høykant også har jeg jo 2 storspisere, men den er fin og fryse så anbefaler og lage hele porsjonen og fryse ned i porsjonspakker. Da har du middag til flere dager. Husk bare og ta den opp på morgenen så den tiner før middag.

Til ca 6 porsjoner med minestronegryte, trenger du:

  • 1 liten løk
  • 1 stangselleri (kan sløyfes)
  • 2-3 gulrøtter
  • 2 laurbærblad
  • 6 dl buljong, helst med mindre salt
  • 1 boks hakkede tomater
  • 2 dl pasta
  • 1/2 blomkål

Slik gjør du for å lage minestronegryte:

Skrell gulrøttene og skjær de i mindre terninger. Hakk løk og stangselleri. Varm en gryte med litt olivenolje og stek gulrot, løk og selleri i 5 minutter. Ha i tomatene, buljongen og laurbærbladene. Kok opp og la småkoke under lokk i 10 minutter.

Skjær blomkålen i mindre buketter. Ha blomkål og pasta i gryten. Kok opp igjen, sett på lokk og la koke i 15 nye minutter. Rør av og til så det ikke brenner seg fast i bunnen.

Ta ut laurbærbladene og bruk en stavmikser til du får passe konsistens. Tilsett gjerne litt revet parmesan.

minestrone
smoothie