På tide og gi barnet ditt noe annet enn grønnsaker og frukt? Hvis du har gitt mat en stund og barnet er over 6 måneder kan du introdusere litt kjøtt. Kylling er en fin start. Mild på smak og magert kjøtt.

I dag lagde jeg denne gryta til mine småtroll og den falt veldig i smak. Med kylling, potet og gulrot ble det en innertier. Jeg tok litt malt spisscummin og pizzakrydder i for å gi god smak, men her er det bare til å eksperimentere med krydder du synes er godt selv, bare ikke salt.

Jeg har som vanlig laget den i babymatlageren min, men har skrevet fremgangsmåten når du lager i kjele også.  Jeg hadde litt kokt pasta igjen fra middagen i går og puttet dette oppi, men det er ikke nødvendig. Den smaker godt og gjør samme nytten uten pasta 🙂

Frys ned i porsjoner og du har middag til flere dager.

Til 5-6 porsjoner med kyllinggryte, trenger du:

  • 150 g kyllingfilet
  • 2 poteter
  • 2 gulrøtter
  • eventuelt litt kokte pastarester
  • 3 ts smør uten salt
  • 0,5 ts spisscummin
  • 1 ts pizzakrydder eller basilikum

Slik gjør du for å lage kyllinggryte:

Skrell og skjær potetene og gulrøttene i småbiter. Ha de i en liten kjele og dekk med vann. Kok opp og la småkoke i 10 min. Skjær kyllingen i småbiter og ha de i kjelen. La det koke i noen minutter til. Kjenn etter at potetene og gulrøttene er møre. Hell ut vannet, men ta vare på noe av det.

Hvis du har pastarester kan du ha det i nå. Legg i klatter med smør og krydder. Bruk en stavmikser til du får passe konsistens, avhengig av hvor gammelt barnet er. Rør inn litt av kokevannet hvis det virker tørt. Smak deg fram om du trenger mer krydder.

Hvis du bruker en babymatlager, tar du poteter, kylling og gulrøtter i små biter i beholderen. Damper i 15 minutter før du har resten av ingrediensene i og kjører til passe konsistens.

minestrone
smoothie